Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ό,τι δεν βλέπω, δεν υπάρχει

by Carina lookwhosback
 
 
Άκουσα κάπου τη λέξη αποφυγή. Ξέρεις, αυτό το "κάνω ότι δεν το βλέπω και συνεπώς, δεν υπάρχει". Αυτά τα ψέμματα που λέμε στον εαυτό μας, τα λίγο πιο μικρά και τα λίγο πιο μεγάλα, που μας βασανίζουν τα άδεια βράδια και τα σκοτεινά πρωινά, και καμιά φορά μας στοιχειώνουν και στον ξύπνιο μας. Σου θυμίζει κάτι; Ναι, αυτά, τα αυτονόητα, which-must-not-be-named.
 
Αναρωτήθηκα λοιπόν γιατί μπαίνουμε σε μια τόσο επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία να προστατέψουμε τον εαυτό μας από μια αλήθεια που ήδη ξέρουμε, έστω και αν δεν διαλαλούμε ανοιχτά. Τι μας τρομάζει τόσο πολύ ώστε να αποφασίζουμε να το θάψουμε στα βάθη του μυαλού, και ακόμα παρακάτω; Τι μπορεί να είναι τόσο φοβερό που αδυνατούμε να διαχειριστούμε, και αντίθετα, το κρύβουμε τόσο καλά που στο τέλος το ξεχνάμε, έστω κι αν σκάει πάντα μύτη στο τέλος; Και εν τέλει, εάν δεν μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας, πώς μπορούμε να είμαστε με τους άλλους, και κυρίως, πώς μπορούμε να απαιτούμε να είναι οι άλλοι ειλικρινείς απέναντι σε εμάς;
 
Η αλήθεια είναι τελείως υποκειμενική, και από ό,τι φαίνεται, μονίμως λειψή. Σαν τη ζωή μας. Ναι, κάπως έτσι.

7 σχόλια:

Fri είπε...

Η αλήθεια είναι αντικειμενική, το πώς τη βλέπουμε είναι υποκειμενικό. Με ανοιχτά μάτια, με κλειστά, με λοξά;
Οι προβληματισμοί σου για την ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας και τους υπόλοιπους είναι μεγάλη συζήτηση! Το θέτεις σωστά... Μακάρι η απάντηση να ήταν απλή!
Ας ευχηθούμε το μέλλον να μας βρει καλύτερους ανθρώπους!

Καλησπέρα :-)

Little Hope Flags είπε...

Και εφόσον η αλήθεια είναι κατά βάση υποκειμενική υπόθεση, απορώ πώς καταφέρνουμε να εναρμονίζουμε τις υποκειμενικότητες μας σε μια κοινή αλήθεια!

Ας ευχηθούμε και το παρόν να μας βρίσκει καλύτερους! :)

Καλημέρα και σε σένα!!

Ευχαριστώ που πέρασες μια βόλτα κι από εδώ!

Fri είπε...

Ναι, το παρόν, γιατί όχι; Μακάρι!
Καλημέρα...

xristin είπε...

Ήρθα με φόρα από την Fri και διαπιστώνω ότι εδώ η λάμπα σίγουρα δεν καίει τσάμπα!
Να είσαι καλά και σίγουρα θα τα ξαναπούμε

Little Hope Flags είπε...

Καλώς ήρθες! :)
Σε ευχαριστώ πολύ!!

Woman in Blogs είπε...

Μεγάλη κουβέντα άνοιξες! Και επειδή το έχω κάνει, πρέπει να ομολογήσω ότι έχει κάτι που σε τραβάει σα μαγνήτης αυτό το ψέμα στον εαυτό σου! Κι ας ξέρρςι την ίδια στιγμή πως αντικειμενικά είσαι ένας γελοίος Πινόκιο!!!
ΚΑλό Σ/Κ!

Little Hope Flags είπε...

Woman in blogs ακριβώς έτσι είναι, το ψέμα είναι μεθυστικά ωραίο και βολικό, αλλά κάποια στιγμή οι μάσκες πέφτουν και τότε πρέπει να αποφασίσεις...εκεί αρχίζουν τα δύσκολα!

Καλημέρα και καλώς ήρθες! :)