Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Whatevah

Αγαπητοί αναγνώστες...

Πρώτα απ'όλα, δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε μείνει...λίγο το χαλασμένο gadget μας, λίγο εμείς οι συντάκτες (τι πολυτέλεια να αποκαλείσαι συντάκτης, έστω και σε blog!) που είμαστε στον κόσμο μας...Εκ μέρους του εαυτού μου, ζητάω συγνώμη. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πάλευα με τη δεύτερη ενηλικίωσή μου. Τώρα μη με ρωτήσετε ποιος νίκησε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις 14 μέρες προσπαθούσα να βρω τι κείμενο να ανεβάσω. Αλλά όσο πιο πολύ το παλεύεις, τόσο δε σου βγαίνει. Γι'αυτό τελικά το κείμενο που γράφω τώρα δε θα είναι για ένα μόνο πράγμα...αλλά για πολλά μικροπράγματα που με απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό.

Γι'αυτό, όσοι δεν έχετε αντοχή (Δευτέρα γαρ...), αφήστε απλά ένα σχόλιο του τύπου "Χαίρομαι που ζεις ακόμα", να ξέρουμε και εμείς ότι ζείτε και εσείς! Οι υπόλοιποι...καθίστε αναπαυτικά...

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ένα καθημερινό συμβάν που με κάνει να ανησυχώ όμως κάθε φορά που το βλέπω. Γύριζα λοιπόν σπίτι τις προάλλες και πέρασα από την κεντρική πλατεία της γειτονιάς μου. Εκεί ήταν 10 βλάμμενα που έπαιζαν με κλαδιά φοίνικα και φώναζαν το ένα στο άλλο "μαλάκα...μαλάκα...μαλάκα...". Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα άκουσα 10 μαλάκα. Ρεκόρ! Αυτό όμως που με ανησυχεί δεν είναι το επίπεδο της νέας γενιάς (όσοι γεννήθηκαν μετά το 1990 είναι για τα μπάζα. Με εξαίρεση τους αναγνώστες μας φυσικά!), αλλά το πώς κατάφεραν να κόψουν τα κλαδιά του φοίνικα! Βέβαια να μου πεις πάλι καλά που δεν κρεμάστηκαν από πάνω του σαν τους χιμπατζήδες να τιμήσουν και το "μαλάκας"...

Άλλο κλασικό πλέον ζήτημα είναι ο αναθεματισμένος Νόμος του Μέρφυ. Θα παρουσιάσω δύο πτυχές του (γιατί να μην έχουμε τέτοιες εργασίες στη σχολή;;). Από τη μία, ισχύει το εξής αξίωμα "Όταν βιάζεσαι, όλα θα πάνε στραβά". Θα σκάσει λαστιχο, θα πηδήξει κάποιος στις ράγες του ηλεκτρικού, θα πέσει μετεωρίτης στην πλατεία Παγκρατίου...ό,τι κουλό, μπροστά σου θα γίνει, έτσι για να βγάλεις αφρούς από το στόμα και να καταραστείς την ώρα και τη στιγμή που πάτησες το πόδι σου στο μίζερο αυτό ΜΜΜ.
Η δεύτερη πτυχή του Ν.τ.Μ είναι αυτή "Όλα τα σχέδια θα προκύψουν όταν δε θα έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο". Από τότε που τελείωσε η εξεταστική μου βγαίνει το λάδι να κανονίσω για έναν καφέ (γιατί όλοι είναι "αλλού"). Τώρα που τα φτύνω εγώ, θυμούνται πρεμιέρες ταινιών, καφέδες ξεχασμένους από χρόνια, και πάει λέγοντας. Εγώ φταίω τώρα να σας μιλήσω γαλλικά;; C'est pas ma faute!

Το τρίτο μείζον θέμα (τι θυμήθηκα τώρα...την αρμονία που έκανα στο σχολείο-μπρρρ!) είναι ο χρόνος. Γιατί πρέπει πάντα να μας λείπει όταν τον χρειαζόμαστε και να τον έχουμε σε υπεραφθονία όταν το μόνο που κάνουμε είναι να γυρίζουμε σαν φαντάσματα όλη μέρα;

Το άλλο το ακόυσατε; (Άσχετο!) Αυτοί που πιστεύουν στα φαντάσματα λέει, υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία των κινητών σκοτώνει τα φαντάσματα. Γι'αυτό βρήκα ένα άσπρο σεντόνι πεταμένο στο πάτωμά μου τις προάλλες;; Πάει ο Κάσπερ!!!!!!!

Βλέπω ότι έχω γράψει ήδη αρκετά...δε μπορώ όμως να κλείσω πριν μιλήσω για το τελευταίο μου κόλλημα. Ο Neil Patrick Harris, aka Barney στο How I met your mother (ναι έχω πρήξει όλο τον κόσμο, το ξέρω! Σήμερα βγαίνει καινούριο επεισόδιο, γει!!), και Dr. Horrible στο Dr. Horrible's Sing Along Blog. Τον έχω ερωτευτεί τον τύπο. Είναι πολυτάλαντος, τρομερός ηθοποιός, με κοιλιακούς, και χαριτωμένη φατσούλα. Και ναι, το ξέρω ότι είναι gay. Έχω δει και φωτογραφίες με το amore του να βγάζουν το σκύλο βόλτα. Βλέπεις, δε φτάνει που έχουμε τις Angelines από εδώ και από εκεί, τώρα έχουμε και τους David (amore NPH) να μας κλέβουν τα λίγα εναπομείναντα κελεπούρια!...Κατάντια...Πάντως εγώ το κόλλημά μου το διατηρώ, ό,τι κι αν λέτε! Μην επιμένεις. Μην επιμένεις λέω!!

Κάτι άλλο ήθελα να πω πριν κλείσω την μπλαμπλαλογία μου...αλλά το ξέχασα (γκουχου μυαλό ψαριού γκουχου). Ελπίζω να ξεκουνηθούν και οι συνάδεφλοι-συντάκτες να ανεβάσουν και αυτοί τίποτα, έτσι να διώξουμε τις αράχνες από εδώ μέσα! Μυρίζει Baygon ή μου φαίνεται;;

Καλή εβδομάδα να έχετε όλοι! Τα λέμε...ε...σύντομα!

PS: Τελικά θυμήθηκα τι ήθελα να πω. Υπάρχει μια θεωρία που λέγεται "Six degrees of separation". Υποστηρίζει ότι (θεωρητικά) απέχουμε όλοι μας έξι άτομα από όλους. Δηλαδή γνωρίζεις τον Α, που ξέρει τον Β, που ξέρει τον Γ, και έτσι φτάνεις στον Η. Δηλαδή εγώ απέχω μονάχα 6 άτομα από τον Neil?? Τι ευτυχία!
Πάντως, πλάκα-πλάκα, ο κόσμος είναι πολύ μικρός!


~Carina

10 σχόλια:

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Καλώς όρισες!!! Το κατάφερα να το διαβάσω όλο..... Μια χαρά σε βρίσκω!!!

Tzeve είπε...

o νόμος του μέρφυ ισχύει στα πάντα και για πάντα...

Flonsavardu είπε...

άντε επιτέλους! που χαθήκατε όλοι; ή όλοι μαζί θα γράφετε ή κανείς; :)

όπως κατάλαβες δεν κατάλαβα πως στο καλό αλλάζεις την εικόνα στο browser. υγεία!

άσε τα παιδάκια να παίξουν και να χαρούν καλέ! δεν λες που δεν κάθονται μες το σπίτι να παίζουν όλα ηλεκτρονικά; εγώ πολύ το χαίρομαι όταν τα βλέπω! και ας βρίζονται μεταξύ τους- την εποχή της μαμάς μου βριζόντουσαν με κωδικά ονόματα, αλλά και πάλι βριζόντουσαν, άμα γίνει μαλακία στο παιχνίδι πως να το κάνουμε, πρέπει να βρίσεις! ;)

όσο για το μέρφυ, θα τρίζουν τα κόκκαλα του του ανθρώπου που τον αναφέρετε όλοι στα blogs σας. άντε πολλά είπα!

φιλια!

ChicaGriega είπε...

Εδώ είμαστε, οι αναγνώστες! Το πρόβλημα με τον χρόνο το έχω σε απεριόριστο βαθμό! Ααααχ...

γυάλινο δάκρυ είπε...

Aυτό το τελευταίο που είπες ότι απέχουμε από όλους 6 άτομα, πολύ μ'άρεσε!! Πάω να υπερπηδήσω τους άλλους 5-εμπόδια για να φτάσω στο στόχο μου!!!
Ο Μέρφι είναι γνωστό ότι %&!@*$&^! εδώ και χρόνια και μάλιστα επιτίθεται σε αυτούς που ασχολούνται μαζί του, μιλάω από προσωπική πείρα!!
Αν κρέμονταν απ'το φοίνικα δε θα ήταν μαλάκες, αλλά μαϊμούδες!! Οπότε θα μπορούσες να τους πας και κανα κιλό μπανάνες..
Είδες; Δε γράφεις μόνο εσύ άσχετα :-Ρ
Καληνύχτα, φιλάκια!

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

Μια χαρα σε βλεπω!Οποτε βρισκεις χρονο να γραφεις γιατι σου παει.Κι εμεις εδω ειμαστε,δεν φευγουμε!!!

Daizy είπε...

Πολύ ωραίο κειμενάκι Carina!Καλά,αυτό με το νόμο του Μέρφυ..πάντα όταν βιάζομαι δεν θα βρίσκω εκείνο το κολιέ που θέλω/δεν θα στρώνει το μαλλί/θα χαλάει το φερμουάρ της μπότας!

Αυτό με τα 6 άτομα δεν το'χα ξανακούσει...Πάντως πράγματι ο κόσμος είναι πολύ μικρός!

Fri είπε...

Για να ξέρεις το διαβασα όλο και σε βρήκα μια χαρά ;)

Καλή σου μέρα και καλό μήνα!

Little Hope Flags είπε...

stavroulazerva: Σ'ευχαριστώ!!

Λασπολόγος: Ω ναι....Δυστυχώς!

Flonsavardu: Είδες;; Ομαδική αποχή από το blog! Κολλάει ο ένας αντι-έμπνευση, κολλάνε και οι υπόλοιποι...
Για τον κωδικό...πώς να στο εξηγήσω; Και εγώ στα κουτουρου τα κάνω και κάποια πετυχαίνουν!!
Μένω σε σχετικά ήρεμη γειτονιά, γι'αυτό υπάρχουν παιδάκια ακόμα έξω. Αλλά μου σηκώνονται οι τρίχες όταν ακούω πώς μιλάνε. Εμείς τις βρισιές τις μάθαμε αργότερα.. :-/

ChicaGriega: Τον ψάχνω τον χρόνο μου αλλά δεν ξέρω πού στο καλό πάει συνέχεια!

γυάλινο δάκρυ: Λες να ισχύει η θεωρία;; Ωραία θα ήταν...Neil here I come! :D
Έχω κάτι έξτρα μπανάνες στο σπίτι, να τους τις πάω για σνακ;;

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΚΑΙ ΦΡΕΝΤΥ: Σ'ευχαριστώ πολύ, και που είσαι εδώ, και για το όμορφο σχόλιό σου! Να'σαι καλά!

Daizy: Πόσες και πόσες φορές μου έχει συμβεί...πού να μετράω! Πλέον είναι κανόνας όχι εξαίρεση!

Fri: Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου! :P

Καλό μήνα σε όλους!!

Καλλιόπη είπε...

μεγάλες αλήθειες είπες...και όντως ο κόσμος δε φαντάζεσαι πόσο μικρός είναι! Τόσο μικρός που σε εκπλήσσει!
Καλή σου μέρα!