Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τουίτ Tweet Τουίτ

By Carina


Αγαπάμε την ΑΝΟΙΞΗ:

-Γιατί τα παγκάκια και οι πλατείες γίνονται ξανά τα αγαπημένα μας στέκια, όπου μπορούμε να περάσουμε ώρες με έναν χυμό, παγωτό, ή μπύρα στο χέρι. No more πορτιέρηδες, κάπνα, και πηγμένες καφετέριες.


-Γιατί φοράμε πλέον χρώματα, χρώματα, χρώματα!


-Γιατί τα μπαλκόνια γίνονται ο νέος χώρος όπου εκτυλίσσονται όλα τα οικογενειακά δράματα, κάνοντας πιο ευχάριστη τη διαδρομή Τέρμα λεωφορείου-Σπίτι, με ενδιάμεσο σταθμό μια τεράστια ανηφόρα.


-Γιατί κλείνει σταδιακά το στομάχι, κι έτσι το ρίχνουμε στις σαλάτες, φρουτοσαλάτες, και παγωτοσαλάτες. Και στα κρύα ποτά με πολύ πάγο, σαν την καϊπιρίνια με Malibu!


-Γιατί ανοίγουν οι ταράτσες και τα μπαλκόνια, και μπορούμε να απολαύσουμε το ούζο, τον μεζέ, τη βάφλα μας κάτω από τον καθαρό νυχτερινό ουρανό.


-Γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το χρώμα των μαλλιών μας, αφού αποκτούν φυσικές ανταύγειες από τα πρώτα (τολμηρά!) θαλασσινά μπάνια, ή αλλιώς, λάμπουν υπέροχα στον απογευματινό ήλιο που δύει.


-Γιατί φεύγουμε από τη δουλειά κι έχουμε άλλες 4 ώρες ήλιου, κι έτσι τίποτα δεν μας κρατάει στο σπίτι, τουλάχιστον μέχρι να νυχτώσει και να αρχίσουμε τα χασμουρητά.


-Γιατί μπορούμε να κυκλοφορούμε ντυμένοι όπως θέλουμε, με ένα απλό τζιν και t-shirt, αφού όλοι βγαίνουν έξω χύμα στο κύμα κι οι πλεξούδες της Ραπουνζέλ.


-Γιατί μπορείς να πάρεις αγκαλιά το λάπτοπ και να αράξεις στο μπαλκόνι που σνόμπαρες όλο το χειμώνα, και να γράψεις την πιο ευφάνταστη ανάρτηση έβερ.


-Γιατί είναι η εποχή όπου κρυώνεις τόσο ώστε να κουβαλάς μαζί σου ένα ελαφρύ ζακετάκι και ζεσταίνεσαι αρκετά για να κυκλοφορείς με κοντομάνικο. Πρόκειται για την μαθηματικά τέλεια ισορροπία της ιδανικής θερμοκρασίας.


-Γιατί ανοίγουν σιγά-σιγά οι θερινοί κινηματογράφοι. Yay!


-Γιατί κάνεις ήδη όνειρα για τα μέρη που θα επισκεφτείς το καλοκαίρι που έρχεται και το χρώμα που θα αποκτήσεις επιτέλους!


-Γιατί μπορείς να δείχνεις σιγά-σιγά τους μύες που έχτισες με τόσο κόπο ολόκληρο το χειμώνα, όταν έλιωνες πάνω από τον διάδρομο, κι έφευγες πιασμένος από τις πιλάτες.


-Γιατί όλα ανθίζουν, κι έτσι αποκτούν χρώμα οι μουντοί αθηναϊκοί δρόμοι.


-Γιατί όλοι είναι λίγο πιο χαρούμενοι την άνοιξη.


-*Προσωπικός λόγος* Γιατί είμαι παιδί της άνοιξης.


-Γιατί την άνοιξη γεννιούνται πολλά μωρά / μένουν έγκυες πολλές γυναίκες --> ίσως κάποιο από αυτά τα ανοιξιάτικα μπουμπούκια να είναι ο σωτήρας που όλοι ψάχνουμε.


-Γιατί φεύγει η μελαγχολία, κάτι το οποίο οφείλεται στην μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμίνης D, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες, μας κάνει πιο ευτυχισμένους. 


-Γιατί ξεστρώνουμε τα χαλιά, βγάζουμε το πάπλωμα, αλλάζουμε την ώρα, κατεβάζουμε τις μπότες κι ανεβάζουμε τις πλατφόρμες-εσπαντρίγιες, ακούμε χαρούμενη μουσική, κι αλλάζουμε το screensaver του υπολογιστή και του κινητού σε ένα τοπίο που μας κάνει να ταξιδεύουμε.


-Γιατί είναι η καλύτερη εποχή να ερωτευτείς...ή να ερωτευτείς ξανά!


-Γιατί γράφεις εδώ και είκοσι λεπτά κι ο ήλιος δεν έχει δύσει ακόμα. Αλλά βλέπεις την αντανάκλαση του στο τζάμι του γείτονα. Ποιητικό!


-Γιατί έχεις όρεξη να κάνεις, να κάνεις, να κάνεις, και νιώθεις τη χαμένη σου ενέργεια, και την αγνοούμενη δημιουργικότητα σου να επιστρέφει!



Μια βαθιά υπόκλιση στο θαύμα της άνοιξης, λοιπόν!


ΠιΕς: Κι ας ξεκίνησαν οι αλλεργίες. Γείτσες!


5 σχόλια:

Fri είπε...

Μα πόσο πολύ θα συμφωνήσω μαζί σου!
Η ομορφότερη εποχή και η καλύτερη διάθεση πακέτο ;)
Καλώς μας ήρθε λοιπόν!

υ.γ. Με έκανες να χαζεύω από το παράθυρο τώρα...

Thunder είπε...

μ' εκανες να νοιωσω μια απιστευτη ανοιξιατικη αυρα με αυτη την αναρτηση! και οντως, ειναι τελειο που αργει να νυχτωσει και τα χρωματα και και.. ολη η αναρτηση! :D

Little Hope Flags είπε...

Fri: Μα να είναι τόσο υπέροχη αυτή η εποχή!...Μαγεία!
Σ'ευχαριστώ που πέρασες από εδώ! :)


Thunder: Σ'ευχαριστώ!! Πού κάνει συνέχεια άνοιξη να μετακομίσουμε εκεί;;


Φιλιά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ.ΜΗ ΧΑΘΕΙΣ ΞΑΝΑ:))
ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΑΝΟΙΞΗ .ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ.ΤΕΛΕΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
ΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.