Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κόκκινες πούλιες

 By Carina


Τόπος: Λ. Συγγρού

Ώρα: 07:02

Συμβάν: Σταματάμε με το αυτοκίνητο στην τράπεζα για ανάληψη. (Πληρωθήκαμε βλέπεις χτες, θες να τα φάμε μαζί;;;) Μένω μέσα εγώ (ισχνές αγελάδες γαρ), στη θέση του συνοδηγού να χαζεύω τη σκοτεινή Συγγρού και τη λάμψη των αστεριών φρένων. 

Το μάτι μου όμως, πιάνει μια άλλη λάμψη, από φτηνές πούλιες, λίγα μέτρα πιο κάτω. Μια μελαχρινή κοπέλα, με κόκκινο φόρεμα, παλτό, και μυτερές γόβες (always in fashion, no matter what) κάνει οχτάρια στο  πεζοδρόμιο. Ένα αυτοκίνητο σταματάει, εκείνη σκύβει στο παράθυρο, κάτι συζητάνε. Το αυτοκίνητο φεύγει μετά από λίγο, κι η κοπέλα μένει στο κρύο. Τότε καταλαβαίνω. Συγγρού. Κοιτάζω το ρολόι (μήπως άλλαξε ξανά η ώρα και δεν το πήρα είδηση;) .07:05. Το πρωί. 

Είναι τρομερό πώς ένας δρόμος που σφύζει από ζωή το πρωί, να είναι τόσο σκοτεινός και γεμάτος θλιβερές ιστορίες, το βράδυ. 

Ξεπαρκάραμε, και στη στροφή, το βλέμμα μου έπεσε πάνω στην κοπέλα. Τι να σκέφτεται άραγε; Πώς να νιώθει; Όταν βγαίνουν στους δρόμους τέτοια ώρα, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Μπήκα για λίγο στο μυαλό αυτής της κοπέλας. Να δίνει το σώμα της, να δέχεται σιχαμερά αγγίγματα, να υποκύπτει σε κάθε διεστραμμένη επιθυμία, γιατί αυτό έμαθε να κάνει. Στεναχωρήθηκα, αηδίασα, απογοητεύτηκα.

Αυτή η κοπέλα δε θα ζει για πολύ. Και δε θα μείνει τίποτα -και κανείς- που να τη θυμίζει, παρά μόνo εκείνη η πρόσκαιρη λάμψη μέσα στο σκοτάδι κάποιου χειμωνιάτικου ξημερώματος.

Όσα γίνονται τη νύχτα, τα βλέπει η μέρα και μελαγχολεί.

7 σχόλια:

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Χαμένες ψυχές, μέσα στους δρόμους της πόλης..... Τι να πεις;
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Lydia είπε...

2 δρόμους πιο πάνω διανυχτερεύω μετά το κλαμπινγκ. Ελπίζω να σε πετυχω και να σου φαω τα λεφτά.

Κιδινγ.

Ψυχες χαμένες όντως αλλά αυτά να τα βλέπουν όσοι κλείνουν τα μάτια.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Ferdinand+Miranda είπε...

παιδιά, δεν είναι χαμένες ψυχές. μπορεί, ή μάλλον είμαι σίγουρη, πως αρκετές είναι σαφώς καλύτερες από αυτούς που πληρώνουν. αλλά είναι θλιβερό, πολυ. δυστυχώς το πιο παλιό επάγγελμα καλά κρατεί ,αρκετοί το βρίσκουν μεχρι ποιητικό. σε ευχαριστώ γι αυτο το ποστ. καλημέρα*

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Little Hope Flags είπε...

stavroulazerva: Θλιβερές εικόνες πραγματικά...

Kotatsuneko: Να το ξέρω να προσέχω πού βάζω τα 10 ολόκληρα ευρώ του μεροκάματου!..

JK O SKPOUTZAKOS: Άστα Σκρουτζάκο μου, άσχημες εικόνες...

Little Hope Flags είπε...

Ferdinand + Miranda: Εγώ τα βάζω με αυτούς που πληρώνουν, όχι με αυτούς που επιλέγουν αυτή τη λύση για να επιβιώσουν. Αυτή η κοπέλα ίσως να μην έχει άλλες επιλογές. Οι πελάτες της όμως... Πραγματικά στενάχωρο...