Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Γιατί μένεις εκεί που μένεις;

By Carina

Μια εύλογη απορία. Γιατί μένω εδώ που μένω; Και δεν εννοώ "γιατί μένω σε αυτό το μέρος ενώ θα μπορούσα να κάνω διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησί του Ιονίου χωρίς να κάνω το λάθος να πάρω μαζί μου άτομα που κάθισαν πάνω σε παλούκι τη μέρα που ενηλικιώθηκαν". Εννοώ γιατί μένω στην Αθήνα, όπου επέλεξε η μοίρα να γεννηθώ;

Από τη μία, θεωρώ ότι αυτή η ερώτηση είναι αρκετά ρητορική. Μένω εδώ γιατί εδώ γεννήθηκα. Βέβαια θα μου πεις, κι αν κάποιος γεννηθεί στην Ουγκάντα, πρέπει να μείνει στη φτώχεια και την ελονοσία επειδή εκεί τον ξέβρασε το κύμα; Όχι φυσικά, αλλά άλλο Λωζάνη κι άλλo Κοζάνη, και σε αυτή την περίπτωση, η Αθήνα είναι Λωζάνη.

Από την άλλη βέβαια, η ερώτηση αυτή επιδέχεται απάντηση. Μένω στην Αθήνα γιατί είναι η πρωτεύουσα. Γιατί είναι μεγάλη πόλη. Γιατί μου αρέσει. Γιατί έχει τρέλα. Γιατί έχει πολλές επιλογές. Γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Γιατί μπορείς να τη γυρίσεις όλη χωρίς να αγγίξει το πόδι σου γκάζι και φρένο. Γιατί μένουν εδώ όλοι οι φίλοι μου. Γιατί και λοιπά και λοιπά.

Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Μένω εδώ μέχρι να βρεθεί κάποιος αρκετά ευγενικός ώστε να μου παρέχει το εισόδημα για να μπορέσω να μετακομίσω...ας πούμε στη Ρώμη της Ιταλίας, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο Λονδίνο της Αγγλίας, ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη μιας συμπαθέστατης χώρας. Τώρα αν ο χρηματοδότης και χορηγός μου θελήσει να με στείλει στο εξωτικό Μαϊάμι, δε θα πω και όχι. Αθήνα λοιπόν μένω προσωρινά μέχρι το προαναφερθέν κύμα να με πάρει και να με σηκώσει, πετώντας με θεαματικά σε κάποια ξεχασμένη ακτή.

ΥΓ: Μη με ξεσινερίζεστε. Έχω αλλεργία τόσο έντονη που νομίζω ότι ο εγκέφαλος μου βιώνει κάποιου είδους διαρροή, κι απ'ότι καταλαβαίνω, μέσα σε όλο αυτόν τον κατακλυσμό χάνονται και οι πολύτιμες ζωές των εγκεφαλικών μου κυττάρων. Ενός bit σιωπή.

ΥΓ2: Συνόδευσέ με στις ανούσιες δημοσιεύσεις! Ας μολύνουμε μαζί τον ιστότοπο! Εσύ γιατί μένεις εκεί που μένεις;;

4 σχόλια:

Lydia είπε...

Mένω στο Διόνυσο. 2 ώρες από τον πολιτισμό με ΕΝΑ και μόνο 40λεπτο αστικό.
Υπάρχουν και χειρότερα λοιπόν. Να μένεις Αθήνα αλλά να μην μπορείς και να έχεις το κουράγιο να τρέχει πάνω κάτω.

Ε?Ε? :Ρ

Little Hope Flags είπε...

Kotatsuneko: Πάντα υπάρχουν τα χειρότερα! Να μένεις σε κάποια περιοχή του Πειραιά, να παίρνεις λεωφορείο για να πας στον ΗΣΑΠ, να κατεβαίνεις Φάληρο (γιατί κάνουν έργα....), να παίρνεις άλλο λεωφορείο, και μετά από δύο ώρες να είσαι επιτέλους στο κέντρο! Υπέροχη πόλη! *ειρωνεία*

►Erevierax◄ είπε...

Στο τέλος στην Αθήνα θα μείνουν μόνο οι βουλευτές.

Τους χαιρετισμούς μου Καρίνα για τις άσαλσες διακοπές σου. :p

Little Hope Flags είπε...

Erevierax: Δε θα μετακομίσουμε ποτέ κουφάλες βουλευτές! :p

Και πάνω που ετοιμαζόμουν να σου ευχηθώ να πετύχεις την Έλενα στα εξωτικά νησιά που επισκέπτεσαι!..χαχα