Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Αυτό που έχει συνήθως το μαγαζί...

Τα πράγματα είναι απλά. Θέλω να ανεβάσω μια ανάρτηση...αλλά δεν έχω έμπνευση. Θέλω να κάνω μια εργασία...αλλά δεν μου βγαίνει. Θέλω να διαβάσω...αλλά βαριέμαι. Έχω φτάσει ακριβώς στο σημείο που δεν αντέχεις άλλο, θες να τα παρατήσεις όλα, και να πας διακοπές σε ένα εξωτικό νησί αγκαλιά με πολύχρωμα κοκτέιλ και μουσική reggae να γεμίζει το χώρο. Όσοι πιστοί, προσέλθετε, γιατί θα νιώσω τύψεις που δε θα περάσω τα μαθήματα. Ελάτε να κοπούμε μαζί!

Μην περιμένετε λογική από την ανάρτηση...πάλι καλά να λέτε που γράφω και εγώ, γιατί Sunshine και SHARKastic στον κόσμο τους ξανά...Παιδιάααα αλλάξτε τις λάμπες σας! Κάηκαν!...

Μιας και αναφέρθηκα στις λάμπες...δεν ξέρω τι μουσική άκουγε μικρός ο SHARKastic (όλο για κάτι μπλιαξ ελληνικά έλεγε, (α)Γαρμπή και αυτοκτονία) αλλά μάλλον το αυτί του είχε πιάσει και Πίτσα Παπαδοπούλου, και απλά απώθησε την ανάμνηση στα τρίσβαθα (;) του μυαλού του....γιατί εκείνος πρότεινε τον τίτλο Τσάμπα καίει η λάμπα...τίτλο που τίμησε η Πίτσα (με πεπερόνι και μπέικον) σε ένα από τα τραγούδια της. Παραθέτω βίντεο στο τέλος της ανάρτησης. Αν βαριέστε να διαβάσετε τα υπόλοιπα, απλά κάντε skip και πηγαίντε κάτω-κάτω. Δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε απώλεια IQ.

H Flonsavardu είχε κάνει πριν καιρό μια ανάρτηση για παιδικούς μύθους...ήθελα να ακολουθήσω το παράδειγμά της, αλλά ανακάλυψα ότι οι δικοί μου παιδικοί μύθοι ή έχουν ειπωθεί ήδη ή απλά είναι κοινότυποι. Δύο πράγματα όμως θυμάμαι και γελάω ακόμα...

Μικροί δεν ακούγαμε "La vasse qui rit" (=Η αγελάδα που γελάει/ Καλά ό,τι να' ναι, κέφια είχαν οι διαφημιστές!), αλλά "Να φας τυρί" το οποίο είναι πιο καλό τελικά γιατί ποιος ήξερε γαλλικά το '90; Άσε που η δική μας εκδοχή περνάει το νόημα ξεκάθαρα...φάε τυρί! Κάνει καλό!

Το δεύτερο...και καλύτερο...το τραγουδάγαμε κιόλας (τι ρεζίλι!)...Τη γνωστή διαφήμιση με τη σιδερώστρα που έπαιζε συνέχεια στις ποιοτικές εκπομπές της Πάνια τη θυμάστε; Την είχαν επενδύσει με ένα άσχετο τραγούδι, το "Stay Alive...stay alive...oh-oh-oh-oh". Εμείς, μην ξέροντας ούτε αγγλικά, ακούγαμε "Στίβελα...στίβελα...ω ω ω ω..." γιατί νομίζαμε ότι Στίβελα ήταν η μάρκα της σιδερώστρας. Σαν το ξίδι Τοπ ένα πράγμα.

Κρίμα που όταν ήμασταν εμείς μικρά δεν υπήρχαν blog και μαμάδες σαν την Άσπα να καταγράφουν τις ατάκες μας! Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τα μακαρόνια τα έλεγα καμαρόνια (καμάρωναν τα χρυσά μου που ήταν λεπτά, ψηλά, και ξανθά) και το ιώδιο το έλεγα καλώδιο. Μην ρωτήσετε γιατί.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, το μόνο που έχω όρεξη να κάνω είναι να πηγαίνω στα Friday's, να κάθομαι έξω για να παίρνω αέρα, και να λέμε βλακείες με τις τρελές φίλες που απέκτησα ούτε εγώ κατάλαβα πώς. Sunshine έχασες χτες...Το 4χρονο παίρνει αγκαλιά το μετρό, και εγώ βγαίνω ραντεβού με το λεωφορείο...Μου την έπεσε και η "αστυνομία"...πού να σου λέω τώρα! Αλλά πάνω απ'όλα θέλουμε κοτόπουλο. Γιατί αν δεν πουλήσεις τρέλα, θα μείνεις άφραγκος από γέλιο. Και χωρίς γέλιο γκριζάρουμε. Στα μαλλιά και στα μυαλά. Και καλά, το ένα το φτιάχνουμε. Το άλλο;

Συμβουλή προς τους άντρες: Μην διανοηθείτε να βάψετε τα μαλλιά σας. Ακόμα κι αν γκριζάρετε από τα 20. Ιου ιου ιου. Κάτι συμβαίνει με τα αντρικά γονίδια, και μόλις η βαφή αγγίξει ρίζα, καταδικάζεται στην αποτυχία. Do not try this at home. Or at κομμωτήριο.

Μου ήρθε ένα spam το πρωί...Did you lose your libido and passion? We can help you look for it! Κοίτα να δεις τι κάνει η τεχνολογία σήμερα...

Τώρα στο facebook μπορούμε να κάνουμε personalise και το url του προφιλ μας, του στυλ facebook.com....profileid/de.mas.paratas.leo.ego. Ακόμα το ψάχνω...μιλάμε για απόφαση ζωής.

Οι Ιταλοί είναι βλαμμένοι. Τουλάχιστον όταν παίζουν UNO. Παίζαμε ένα παιχνίδι χτες με τον SHARKastic και τον είχε κάψει ένας Ιταλός. Του έδινε συνέχεια action cards, +2, +4, τον έκανε skip (όχι το απορρυπαντικό ντε!), του είχε αλλάξει τα φώτα κοινώς. Ε και εγώ για να τον εκδικηθώ του έδινα όλη την ώρα επιπλέον κάρτες και δεν τον άφηνα να παίξει. Μετά έκανα τη χαζομάρα και άλλαξα τη φορά του παιχνιδιού...και όλο το μίσος ήρθε κατά πάνω μου. Επειδή όμως του τελείωσαν κάποια στιγμή οι action cards και αναγκάστηκε να παίξει τίμια, ζήτησε τη βοήθεια μιας άλλης Ιταλίδας, η οποία ήταν παντελώς άσχετη να τονίσω, και έχανε συνέχεια. Φυσικά στο τέλος νικάει ο καλός...δηλαδή εγώ. Ελλάδα-Ιταλία 1-0. Έλα μωρή παιχτούρα Carina!

Ε...ξέφυγα; Ξέφυγα.

Επειδή γράφω ήδη μισή ώρα...και επειδή έχω ανάγκη να πάω διακοπές τον Αύγουστο...σας αφήνω...Δεν ξεχνάω το τραγούδι!

Press play...


Μ' ένα "αχ" κι ένα τσιγάρο
πάλι απόψε το ρισκάρω και σε σκέφτομαι.
Πάλι θα με φάει η ζήλια
για τα ολόγλυκά σου χείλια και θα καίγομαι.

Κι έχω το φως ν' ανάβει
για να δεις πως δεν κοιμάμαι,
όμως τζάμπα καίει η λάμπα,
τζάμπα σε θυμάμαι.

Μ' ένα "αχ" όλο συγγνώμη
ξεμυαλίζομαι ακόμη ότι έρχεσαι.
Κι η καρδιά μου σταματάει
σ' όποιο βήμα προσπερνάει, μα δεν φαίνεσαι.

(Σχόλιο χρήστη: Τότε ήταν φτηνότερη η ΔΕΗ. Τώρα που να αφήσει το φως ανοιχτό;...
και συμπληρώνει ένας άλλος: Τώρα του κάνει αναπάντητες.)

Όπαααα!


EDIT: Έχει σπουδάσει κανείς σε ΤΕΙ Διακοσμητικής; Ή έχετε κάποιον γνωστό που να σπουδάζει σε τέτοιο τμήμα; Χρειάζομαι info!!

~Carina

10 σχόλια:

Daizy είπε...

Xαχα,καλά οι στίχοι του τραγουδιού θειικοί,τι να λέμε τώρα!

Όσο για τους παιδικούς μύθους,εγώ θυμάμαι έλεγα το γάλα "λάλα",τον Ανδρέα Παπανδρέου "Παντέου Παντέου" και το νερό "νεό".

Αχ παιδική ηλικία...

Flonsavardu είπε...

το τραγουδάκι φοβερό και τρομερό ;p

εγώ άκουσα λα βας τυρί. δηλαδή ότι το λέγανε λας βας το τυρί. τρέχα γύρευε. δεν θυμάμαι τι έκανα λάθος. θυμάμαι όμως ότι μέχρι την τρίτη λυκείου στην πενταήμερη νόμιζα ότι το ρήμα ήταν διακυδεύω και όχι διακυβεύω. επίσης η ιστοσελίδες ήταν ιστιοσελίδες. :)

Little Hope Flags είπε...

Daizy: 90's σταθερή αξία...ό,τι κι αν ακούσουμε σήμερα δεν φτάνει το επίπεδο της Πίτσας!
Εσύ ήσουν πιο νορμάλ από μένα...μα καλώδιο;;

Flonsavardu: Μόνο τρομερό; Τιτάνιο!
Από το να φας τυρί, καλύτερα λα βας τυρί! Διακυδεύω...χαχα...Ιστιοσελίδες όπως λέμε ιστιοπλοϊα; Έχει μια λογική, αφού σερφάρουμε στο ιντερνετ! :P

Ό,τι να'ναι όμως!

ΑΝΝΑ είπε...

Καλέ.... πάλι καλά.... όλα καλά....
Μια χαρά σε βρίσκω... και το τραγουδάκι, και η ανάρτηση, και τα πάντα όλα....

Και καλή επιτυχία, και καλό κουράγιο και η αλήθεια είναι ότι οι Ιταλοί είναι μεγάλοι μαλάκες.... χαχαχαχαα γενικότερα....

φιλιάαααααααα

Daizy είπε...

Αυτό για τους Ιταλούς συμφωνώ κι εγώ..Δε λέω,ωραία η χώρα τους,η γλώσσα τους αλλά οι ίδιοι ψώνια και... μπιιιπ...
Ουφ το'πα.. :p

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

kakos lykos είπε...

carina όταν θέλεις πέρασε από το blog μου να παραλάβεις το βραβείο σου που σε περιμένει :)
Καλησπέρα :)

Little Hope Flags είπε...

ΑΝΝΑ: Είναι, και τους είχα σε υπόληψη! Τςκ...Ευχαριστώ πολύ Αννούλα μου! Και σε σένα καλή δύναμη!

Daizy: Χαχα...ντροπής πράγματα! Τι μπιπ, μαλάκες είναι! :D

milch: Το milch καλύτερα να βγάλει τα τακούνια, και τα σκαλτσούνια τρώγονται μονάχα με πιρούνια!

JK O SKPOUTZAKOS: Γεια σου SKPOUTZAKO μου!

kakos lykos: Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ λυκάκι μου!!

ChicaGriega είπε...

Γειά σου Καρίνα μου και από δω! Ελπίζω να δεις το κόμμεντ και να μην χαθεί στα άγραφα -αν και γραμμένο!-... Με ξετρελαίνει ο τρόπος που γράφεις, κάθε φορά το διασκεδάζω απόλυτα! Μια φορά πρέπει να συναντηθούμε και να κάνουμε μια ανάρτηση μαζί! Όταν είπες ότι στην έπεσε η αστυνομία, εννοείς ελπίζω πως σε φλέρταρε κάποιος αστυνομικός! ΕΛΠΙΖΩ! και αν είναι έτσι, άντε!! Με το καλό!!! Θα προσπαθήσω να αναρτήσω αντίστοιχο θέμα με τους παιδικούς μας μύθους, είναι πολύ ενδιαφέρον! Θα γελάσουμε πολύ! Όσο για το αίτησή σου για διακοσμητή ενδιαφέρομαι αλλά σε ενημερώνω ότι ασχολούμαι ερασιτεχνικά!

ChicaGriega είπε...

Btw, σήμερα έδωσα Ιταλικά 2!!! αχαχαχαχαχαχα, τί συμπτώσεις! Μην ακούσω κουβέντα για τους ισπανόφωνους όμως!!!